17 Ağustos 2016 Çarşamba

Can Yaman Kimdir ? Nereli? Hangimiz Sevmedik Dizisi Tarık Çam Kimdir?

Son dönemin en gözde ve başarılı oyuncularından birisi Can Yaman. Gerek görselliği gerekse yetenekleri sayesinde seyirciyi ekran başına toplayan yakışıklı oyuncunun hayatını sizler için araştırdık. Bakalım Can Yaman kimdir?

Can Yaman Kimdir? Can Yaman Nereli Biyografisi? TRT 1 Hangimiz Sevmedik Dizisi Tarık Çam Kimdir?


Can Yaman Kimdir? Biyografisi

1989 yılında İstanbul'da doğan başarılı oyuncu aslında Yugoslav kökenlidir. Öğrenim hayatının ilk yıllarını yine İstanbul'da tamamlamış ve ortaokulu Bilfen Koleji'nde, liseyi İtalyan Lisesinde okumuştur. O dönem okulunun en başarılı öğrencisi olarak birinci olmuştur. Liseden sonra bir dönem Amerika'da yaşamış ve üniversite öğrenimi için tekrardan Türkiye'ye gelmiştir. Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan Yaman, bu okulda da üstün başarılar sergilemiştir. Basketbol sevdası onu lisanslı bir oyuncu yapmış ve okulunu basketbol sayesinde aldığı bursla tamamlamıştır.  2012 yılında üniversiteden başarıyla mezun olmuştur.

Bir dönem asıl mesleği olan avukatlığı yapmış fakat çevresinin ısrarları ve kendisinin de oyunculuğa büyük merakı olmasından dolayı mesleği bırakmıştır.

Profesyonel oyunculuk eğitimi almamış, üniversite dönemlerinde hobi olarak oyunculukla ilgilediği bilinmektedir. Buna karşın dizi oyuncusu seçerken ince eleyip sık dokuyan başarılı yönetmen Türkan Derya, Yaman'ı sıkı bir sınavdan geçirerek ona  Gönül işleri dizisinde bir rol teklif etmiştir. Teklifi kabul eden oyuncunun Bedir karakteriyle televizyon hayatı başlamıştır. Bu dizide adını Sinem Kobal ile duyuran Yaman, çekilen aşk sahneleriyle de çok konuşulmuştur. Bir röportajında bu rolü almak için kilo vermek zorunda kaldığını, geniş omuzları nedeniyle neredeyse rolü kaçıracağını belirtmiştir. Gönül İşleri dizi finalinin ardından Fox TV de yayınlanan İnadına Aşk dizisinde başrol oyunculardan biri olarak yer almıştır. Şu an, Hangimiz Sevmedik dizisinde Tarik Çam karakteriyle yine ekranlarda.

Can Yaman oynadığı diziler:

2016 TRT1 Hangimiz Sevmedik: Tarık Çam Rolünde Karşımıza çıkıyor.

2015 Fox tv İnadına Aşk: Yalın Aras Rolünü canlandırmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder