27 Ocak 2016 Çarşamba

Diriliş Ertuğrul Oyuncuları Dizinin Genel Konusu Diriliş Ertuğrul Dizisinde Hangi Ünlü Hangi Karakterde

Diriliş Ertuğrul TRT 1 ekranlarında yayınlandığı ilk günden buyana reyting rekorlarını kıran ve tarihçilerden tam not olan sadece Türkiye değil yabancı ülkelerde de ses getiren dizi büyük bir emek harcanıyor.

Dizi tarihi günümüze tam olarak taşıyan ve oyuncuları gösterdiği performansları ile büyük bir izleyici kitlesine sahip.

Diriliş Ertuğrul’da hangi ünlü isim hangi rolde dizinin ilk kadrosunda ölenler ve dizinin geçen sezonu olduktan sonra yeni isimler girdi.

Dizi geçen sezona damga vuran bir inal yapmıştı hali ile. Şimdilerde ise yeni bölümleri ile her Çarşamba TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya devam ediyor.

Dizide yeni isimler sürekli olarak giriyor ve hali ile zaman zaman izleyiciler arasında merak oluyor son hali ile Diriliş Ertuğrul Oyuncuları Listesi.

Diriliş Ertuğrul Oyuncu kadrosu Kimler Yer Alıyor?

ERTUĞRUL - Engin Altan DÜZYATAN Biyografisi İçin Tıklayın:

HALİME HATUN - Esra BİLGİÇ  Biyografisi İçin Tıklayın:

GÜNDOĞDU - Kaan TAŞANER Biyografisi İçin Tıklayın:

HAYME ANA - Hülya DARCAN  Biyografisi İçin Tıklayın:

İBN-İ ARABİ - Osman SOYKUT Biyografisi İçin Tıklayın:

SELCAN HATUN - Didem BALÇIN Biyografisi İçin Tıklayın:

TURGUT ALP - Cengiz COŞKUN

BAMSI BEYREK - Nurettin SÖNMEZ

DOĞAN BEY - Cavit Çetin GÜNER

GÖKÇE - Burcu KIRATLI

DELİ DEMİR - Mehmet ÇELİK

TUĞTEKİN - Uğur GÜNEŞ

NOYAN - Barış BAĞCI

KORKUT BEY - Hüseyin ÖZAY

AYTOLUN - Evrim Solmaz

TANGUT - Muharrem Özcan

Diriliş "Ertuğrul" Dizisi Oyuncuları

Diriliş Ertuğrul dizisi çekimleri öncesi oyuncuların aldığı dersler:
Diriliş "Ertuğrul" dizisinin oyuncuları, yan cast ve devamlılıklı figürasyon 3 ay at binme, kılıç kullanma ve ok atma dersleri aldı. Dizideki koreografiler için Kazakistan’dan dünyaca ünlü Cengiz Han, Cehennem Melekleri 2, 47 Ronin, Barbar Conan gibi dünyaca ünlü filmlerde yer alan özel koreografi ekibi Nomad geldi. Nomad hem oyuncuları hem atları eğitti. Dövüş koreografilerini hazırladı. Dizide kullanılan atlar da satın alındı ve özel olarak eğitildi. Ayrıca ceylan, koyunlar, keçiler, bülbül ve keklikler de ekibin bir parçası oldu. 28 Eylül’de motor dendi. İlk bölümün çekimleri yaklaşık 1 ay sürdü.

Diriliş Ertuğrul Genel Konu ve hikayesi:
13. Yüzyıl… Dünya yeni kudretini arıyordu. Ve Anadolu, emperyallerin kavgaya tutuştuğu bir diyardı. 1071’de Türklerin girdiği bu topraklara şimdi, Haçlılar ve Moğollar da ortak olmak istiyordu. Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibini arıyordu. İşte bu yangın yerinde, bizim hikayemizin kahramanı Ertuğrul da, 400 çadırlık obasına bir yurt arıyordu. Yıllardır yersiz ve yurtsuz kalan Kayılar, Ertuğrul’dan acılarına, çilelerine ve yolculuklarına son verecek bir yurt istiyordu. Ertuğrul, göğü çadır, yeri yatak eyleyerek zor bir mücadeleye talip oldu. Tapınak Şövalyeleri ve vahşi Moğollar onun en büyük düşmanlarıydı. Ertuğrul, ümitlerin tükendiği bir çağda nice zorluğa göğüs gererek, azmi ve sabrı sayesinde düşmanlarını yendi ve Kayı boyuna bir yurt verdi. Bu yurtta üç kıtada altı asır hüküm sürecek olan dünyanın en ihtişamlı devleti Osmanlı İmparatorluğu kuruldu. Bu muhteşem devletin sırrı da kahramanımız Ertuğrul’un hikayesinde gizliydi. Ertuğrul’un, İbn-i Arabi’den aldığı bu sır, onu adım adım hayallerine taşıdı. Ertuğrul, hayallerine giderken aslında dünyaya yeni bir medeniyet armağan etti. Temellerini attığı devlet, dünyanın kaderini değiştirdi. Biz de dünyanın kaderini değiştiren adamın destansı hikayesine, boyun eğmeyen karakterine, büyüleyici aşkına ve tüm insanlığa yetecek adalet duygusuna şahitlik edeceğiz. Diriliş “Ertuğrul” aynı zamanda bugünün hikayesi…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder