3 Şubat 2016 Çarşamba

Tülay Bursa Kimdir? Baba Candır Nermin Kimdir? Biyografisi

Baba Candır dizisinde Nermin, rolü ile ekranlara devam eden oyuncu Tülay Bursa, uzun yıllar bu meslekte kalmış isimler arasında. Tülay Bursa, övgüye değer kadın oyuncu ödülü alan oyuncu gerçekten övgüyü hak eden oyuncular arasında. Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan oyuncu  dizi ve sinema filmleri yanında tiyatro ve müzikal yapımlarında izleyicisi ile buluşan Bursu, usta oyuncular arasında yer alıyor son dizisi baba candır dizisinde yer alan oyuncu Tülay Bursalı biyografisi.

Tülay Bursa Kimdir? Baba Candır Nermin Kimdir

1959 yılında doğdu. 1977 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü‘nü bitiren sanatçı, oyuncu olarak Devlet Tiyatrosu kadrosuna girdi. Seyirlik tiyatro oyunlarının yanı sıra, müzikal yapımlarda da rol alan sanatçı, kamera karşısına geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Bir çok tiyatro oyununda yer aldı. Aramızda Kalsın Dizisinde canlandırdığı Behiye karakteri ile ustalığını bir kez daha göstermiştir.

Tülay Bursa, aynı zamanda seslendirme çalışmaları yapmaktadır. Levent Ülgen’in eski eşi olan sanatçı, Sivil Toplum Kuruluşları’nın çalışmalarında aktif olarak görev almaktadır.

Tülay Bursa Aldığı Ödüller
Sanat Kurumu, Övgüye Değer Kadın Oyuncu, Ay Işığında Şamata
Sanat Kurumu, Yılın Kadın Oyuncusu ödülü, Sevgili Palyaço
Sanat Kurumu, Yılın Kadın Oyuncusu ödülü, Beğendiğiniz Gibi

Tülay Bursa‘nın Rol Aldığı Dizi Ve Filmler
Baba Candır
Musallat
Sırat
Asi
Neden Tarkovski Olamıyorum
Yol Ayrımı
Melankoli DiziOyunculari.Biz
Kasaba Kara Yılan
Fidan Hanıma Ne Oldu
Erkekler Ağlamaz
Ihlamurlar Altında
Aramızda Kalsın
Kalbim 4 Mevsim

Mutlu Ol Yeter

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder