16 Aralık 2015 Çarşamba

Düğün Dernek 2: Sünnet İlk Hafta Hasılatı Yüz Güldürdü? Düğün Dernek 2: Sünnet Gişe Rekoru Kırıyor

Düğün Dernek ilk filmi ile vizyonda yerli filmler arasında ciddi bir gelir ve izlenme rekoru kırmıştı. Düğün dernek 2: Sünnet filmi ise ilk haftayı geride bırakırken izlenme ve gişe hasılatı şöyle oldu izlenme rekoru ile kendi rekorunu kırmaması gibi bir durum söz konusu değil ama rekor kırabilecek mi? en çok merak edilen bu. Düğün dernek sünnet 2 izlenme hasılatı ne kadar? dügün dernek 2 sünnet filmi gişe hasılatı, Düğün Dernek 2 Sünnet ne kadar izlendi?


'Düğün Dernek 2: Sünnet', ilk haftasında tam 2 milyon 251 bin 12 kişi tarafından izlendi; bu müthiş bir açılış. Filmin birinci hafta gişe hasılatı ise 25 milyon 856 bin 142 lira. Hafta sonu hasılatı bu yazı kaleme alınırken henüz netleşmemişti ama 1 milyon gişeyi rahat bulur ve 'Düğün Dernek 2', ilk 10 günde 3 milyon 250 bin izleyici sayısına ulaşabilir. İlk 'Düğün Dernek' filmi, 6 milyon 980 bin 70 seyirci ile tüm zamanların en çok izlenen ikinci yerli filmi olmuş ve toplamda 68 milyon 917 bin 965 lira hasılat elde etmişti. İkinci film bu hasılatı rahat geçecek gibi görünüyor.

Film Vizyonda iken oyuncular üniversiteye söyleşide öğrencilerle buluştu.

Üniversitede Düğün Dernek 2 Sünnet kahkaya boğdu 'Düğün Dernek 2 Sünnet' filminin başrol oyuncuları Ahmet Kaide ile Murat Cemcir, Anadolu Üniversitesi'nde tertip eden söyleşide öğrencilerle bir araya geldi. Talebeler sahaya sığmazken, oyuncular Ahmet Kaide ve Murat Cemcir salondakileri esprileriyle öyle ki kırdı geçirdi. 16 Aralık 2015 Çarşamba 20:13 0 0 "İlkinden daha bir sürü eğleneceyuk" sloganıyla Düğün Töreni Dernek ailesinin 2.filmi olan " Düğün Töreni Dernek 2: Sünnet" isimli filmin başrol oyuncuları Ahmet Kaide ve Murat Cemcir, Anadolu Üniversitesi Sinema Anadolu'da tertip eden söyleşide öğrencilerle buluştu. 4 Aralık'ta vizyona giren filme yüklü alaka gösteren talebeler salona sığmazken sık "Ahmet bizi içeriye al" sloganları atarak içerideki dostları ve oyuncu Ahmet Kaide ile Murat Cemcir'i güldürdü.


"KIZ ARKADAŞIMA YANLıŞ YAPTIM, ÖZÜR DİLİYORUM" 

Esprileriyle salondakileri kahkahaya boğan ikili, kendileri ve film ile ilgili heyecan ettikleri sualleri cevapladı . Soru sormak için ayağa kalkan bir öğrenim gören , ikiliye kendilerine soru sormak istemediğini ve salonda yer alan Ayşegül isimli kız arkadaşından özür dilemek için kendilerinden destek istediğini ifade ederek , "Kız dostum sizin büyük hayranınız. Ahmet Kaide'ın kız dostuyla olan ilişkisini bir sürü beğeniyor bizzat . Ben de birden çok gün öncesinde kendisine bir yanlış yaptım. Sizin önünüzde kendisinden özür diliyorum" diye konuştu . Bunun üstünde oyuncular Ahmet Kaide ve Murat Cemcir ayağa kalkarak, " Bağışla kardeşimizi, yapmayın sulhun arkadaşlar" bildirmesinin sonrasında "Açık meydanda öpüşmeyin" demesi salondakileri kırdı geçirdi. Salonda yer alan bir yabancı talebenin "Bütün filmlerinizde kardeş veya arkadaş olarak oynadınız. Hiç düşman oynamak ister misiniz?" suali üstünde Murat Cemcir "Ben bir sürü istiyorum" cevabını verdi. Ahmet Kaide da "Ben de bir sürü istiyorum. Hatta Selçuk Aydemir'e de söylüyorum bir bir sürü kez . Bir kere de karşı esnaf, iki düşman ya da akraba da olabilir. İstiyoruz" diye konuştu . İkili, suallere verdikleri doğal cevaplarla salondakiler tarafından dikkatle dinlenildi.


Gişe Hasılatının ise Yapımcıya % 40 veriliyor:
Şimdi bu rakamları okuyunca 'Vay be güzel para kazanıyorlar' diyebilirsiniz ama bu 68 milyon TL'nin tamamının yapımcı ve oyuncuya gittiği gibi bir yanlış algı var. Filmin hasılatından, önce belediye rüsumu ve diğer vergiler düşülüyor. Kalan para da yapımcı, dağıtımcı ve sinema salonları arasında paylaşılıyor. Dağıtımcı anlaştığı komisyonu aldıktan sonra, genellikle yapımcıya yüzde 40 oranında bir pay düşer. İlk 'Düğün Dernek' filmi baz alınırsa, yapımcı şirket BKM'nin payına tahminen 27.5 milyon lira düştüğünü söyleyebiliriz. Ama yapımcı da bu paradan filmin maliyetini, oyuncuların parasını, reklam harcamalarını düşmek zorunda. Elbette bir filmin DVD, pay TV (ücretli TV yayınları) ve normal TV yayın hakları da var.
Özetle; BKM gibi hesabını kitabını iyi yaparsan, tüm risklere rağmen sinemada iyi para var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder